Shipping container office building - The Box Office by Distill Studio and Truth Box

Shipping container office building

The Box Office was constructed from 32 shipping containers in Providence, Rhode Island, on the former Harris Lumber site. The container building consists of 12 studio/office spaces. Joe Haskett from Distill Studio created the design and the project was developed by Truth Box.

Among the many green features are:
  • using recycled containers;
  • a super tight, well-insulated exterior with high thermal performance doors and windows;
  • high efficiency heat pumps (air source) in each unit;
  • ERVs (energy recovery ventilators) to provide fresh air and to conserve energy;
  • solar panel array (10 KwH) on the roof (the building is "all electric").

The Box Office uses 22 KBTU/sf/year, or about 25% of a "typical" office building.

Windows location is strategically designed to provide the most indoor daylight with the most effective openings sizes; the result are well-lit and comfortable interiors with superior air quality in the units, even though the Box Office is nestled between a major urban roadway, a train track and a highway.

Designer: Distill Studio
Developer: Truth Box
Location: Providence, Rhode Island
Year: 2010
Photos: Nat Rea, Glen Turner