Meadow on Deventer City Beach Shipping Container Restaurant, Netherlands





Each year, owners plan to place this shipping container restaurant in March and replace it in November due to high water in the IJssel river in winter.


Building process
Location
About Architecten Lab

Architect: Architecten Lab
Construction: Esteq Twello
Idea and owner: Koos Janssen
Containers: 4 x 40 ft High Cube and one 20 ft High Cube
Year: 2019
Location: Deventer, Netherlands

Description from owners

We are Koos Janssen and Evelien Janssen-Musch and over the past three years we have been intensively involved in obtaining the necessary permits to realize a city beach with restaurants on the west side of the IJssel near Deventer. Now that the most important permits have been issued, the crowdfunding and construction have been successfully completed, we are ready for the next step: operating our first private catering company at an absolute a-location with an amazing view of the Deventer skyline

From 2019, Meadow is installed annually between April and October and operated on the future city beach of Deventer. At Meadow, residents, visitors and businesses of Deventer can enjoy coffee, drinks and our summer dishes. In the spring and autumn (April, May, September and October) Meadow is open at least 5 days a week from at least 11 a.m. to 7 p.m. In the peak months (June, July and August) we are open six or seven days a week with opening times varying between 9 a.m. and about 10 p.m. depending on weather conditions. Depending on the time and size of the group, it is possible to rent Meadow in some situations.





We stand for quality, responsibility and sustainability with respect for people, animals and nature. The temporary catering pavilion is made up of modified sea containers and used building materials and is, where possible, self-sufficient. Collaborations and connections are sought with local entrepreneurs and initiatives and urban products are sold.

Inside there is seating for 48 guests and at least 60 seats on the two deck terraces. Indoors include a catering kitchen, toilets, bar, cool and storage space. In addition, there will be a kiosk where passers-by and holiday-makers can visit the 4,000 m2 recreational area for, for example, tasty coffee, a surprising sandwich or an organic ice cream.

Together with Stichting Deventer Stadsstrand, we take care of the management and maintenance of the plot of the city beach and surrounding area, for example by keeping litter clean.

The interior of Meadow is an eclectic mix between botanical and vintage atmospheres. Used elements alternate with new and designer furniture and the staff consists mainly of skilled workers with sufficient experience. At the same time, new employees within the company are trained and prepared to work fully within the company.

During the season we focus mainly on residents who live within a radius of 2 kilometers and passers-by such as the many hikers and cyclists in the area. Recreational visitors of the public urban meadow are our largest target group on warm days. Several low-threshold activities are possible during the year and there is room for small-scale private parties, such as "getting married with your feet in the grass" or a business networking event. You can come and celebrate your birthday with us or give a product presentation. The possibilities are endless, provided the theme fits within the concept.

As residents of Deventer, we know the area like the back of our hand and with almost 40 years of experience in the hospitality industry, we know the pros and cons of the industry all too well. With our well-considered business plan, broad expertise and additional qualities, we are convinced of the success of MEADOW. Koos will mainly be responsible for operational management, organization and commercial activities and Evelien is operationally responsible on the work floor as a hostess, for example taking care of managing employees. Evelien therefore becomes the face of Meadow.


Seoul Youth Zone Shipping Container Building, South Korea





'Zero-gravity Zone Daebang-dong' is a shipping container building space for young people's activities consisting of 13 container volumes, contributing to environmental sustainability based on economic efficiency and variability. In addition, it is also a place for social sustainability that becomes more important through the manifestation of users' energy and potential in a new cultural space created by architectural ideas, the will of young people, and the support of local governments.


About Think Tree Architects Office

Design: Think Tree Architects Office / Lee Kang Soo + Kang Ju-Hyung
Location: 340-5, Daebang-dong, Dongjak-gu, Seoul, South Korea
Land area: 1,646 m2
Building area: 231.6 m2
Total area: 398.4 m2
Floor area ratio: 24.2%
Floors: 2 floors above ground
Structure: Lightweight steel structure
Design period: 2014.9 - 2014.12
Construction period: 2015.1 - 2015.5
Design team: Lee Tae Ho, Oh Jin Young, Lee Han Song, Hong Chang Il
Photo: Bae Seung Bin, Think Tree Architects Office

Shipping Container Seoul Youth Zone is a comprehensive space for young people. Modern young people are suffering from the worries for the modern life and the problems that our society needs to solve, including questions related to love, marriage, human relations. This project, called 'Seoul Youth Zone', is a place where young people are centered on small solutions in zero gravity and free from various constraints. This project provides a place for young people's activities and culture exchange. The weightless zone is a platform for young people space and content. It includes a program where individuals and groups interact and work together. Considering the long-term development plan, budget and schedule, 40ft shipping container is used as the main material of the structure. Shipping container in this project symbolizes originality and challenge. The building was arranged considering conditions of the triangular shape of the building lot and the walking movement of the residents and planned to form a dynamic space so that originality and enterprising can be revealed in appearance as youth space.





Shipping container modules with uniform specifications cover a central lounge space for comprehensive activities, providing one large space, and internal spaces of the surrounding shipping container volumes are composed of spaces for seminar rooms, sharing kitchens, restrooms and office spaces. This configuration acts as a spatial lattice that enriches the relationship between the outer - inner space (container) - inner space - inner space (container) - outer space through container volume. Based on this, the space of each program functions effectively by combining and opening container modules. Rooms needed for equipment were collected and bundled into one volume, and the office and seminar rooms were expanded by combining two modules. When you come in through the tilted volume, you will find atrium, seminar room and open kitchen on the ground floor, where you can find space for relaxation, for events, communication and education. The seminar room expands to the atrium when the folding glass door is opened.

The two inclined sloping containers are the space for stairs and exhibition. Here visitors can have freedom to rest, communicate and enjoy an exhibition everywhere in the staircase. It provides an area full of comfort. The first space created with shipping container is utilized as a mini lounge receiving natural light. There is start-up and creative activities area on the second floor, six office spaces line up side by side with an inner balcony type hall overlooking the lower atrium. An independent office space is located at the end of the corridor.

3 Story Shipping Container House with Inner Courtyard










About Thi Lima 3D

Design: Thi Lima 3D
Project: Mondo Cubico Hostel
Year: 2013

Software used in this 3D rendering:

3ds Max
V-Ray
Photoshop
Octane Render

Two-Story Shipping Container House Built from Extra Wide Shipping Containers, China






About Staxbond
Floor plans and sections

Design: Staxbond
Project: Pink Villa
Containers: one 40ft extra-wide 3.3m shipping container and one 20ft extra-wide 3.3m shipping container
Location:  Foshan, Guangdong province, China
Year: 2015





First Floor: living room, dining room, kitchen, bathroom
Second Floor : bedroom, bathroom

Shipping Container 4 Story House - Office, Cafe and Hotel in Seoul, South Korea






About Design Guild

Design: Design Guild
Prefab Construction: Staxbond
Project: Orange Cube
Containers: 14 x 40ft
Location: Seoul, South Korea
Year: 2017
Photos: Ryoo, In-Keun

This 4 story shipping container hotel in Seoul, which is called Orange Cube, consists of a basement, four floors above the ground and a penthouse. Unlike container houses, which are recently built in the Seoul suburbs, this shipping container house is used as a complex space with residential space, business office and commercial space.

The first floor is utilized as a cafe. Unlike the orange-colored exterior, the interior and window frames were painted in white to give a clean, modern feel. In addition, the folding door was installed to give a cool feeling of openness.

The interior of the cafe is simple in white color, including white color rail lighting, making it look more spacious and bright. It is notable that the table and the shelf were designed with a wooden material to give a soft and warm feeling, and designed to boldly open the wall to expand the space.





In the basement there is an office space for rent. In order to use the basement as a business office, the height of the floor was raised. Since it is an underground space, waterproofing work and interior insulation work were carried out.

The windows in the four-story interior are designed to be spacious, creating a bright and full of light space. Terrace on the top floor allows enjoy a relaxed life unique to a house in this area. And it has a soft and gentle atmosphere by attaching cream colored curtains that harmonize with the interior design of natural wood tone and white kitchen.

Description by Seoul Selection

Meet Daewon, a young architect who has won several awards domestically and abroad. If you think an architect would be the best person to design a guesthouse, you would be absolutely right. But it is only after having designed a few guesthouses in Seoul that Daewon decided to create his own. In spite of the constraints he had at the time, he clearly managed to build a truly one-of-a-kind place to stay.

The name of the place is Orange Cube. A very appropriately chosen name indeed, since, as the photos make pretty clear, the building is a big orange stack of 14 shipping containers. It is, in fact, the tallest container building in the country. The color and the material alone make Daewon’s place stand out from all other structures in the area. Those aren’t the only things you will find are unique to Orange Cube, however.

Daewon runs a design company, Design Guild. They design more than just buildings. In fact, he and his team designed an impressive share of the decorations in the rooms and the ground floor cafe. You may find a rocking wooden chair in your room, pen and toothbrush holders, 3D printed light covers and much more. It is in that deeply creative environment that guests get immersed in when they arrive at the destination. You feel as if you are stepping inside Ali Baba’s cave. The ground floor cafe is full of objects and drawings Design Guild has created over the last four years.





The rooms themselves are very simply and practically decorated. The penthouse guests can enjoy views of Mt. Namsan and Mt. Maebongsan from their terrace. Orange Cube’s location is another reason to base your stay there. It is situated in a little niche between two hills, a quiet patch away from the virulent traffic of the city. Within walking distance, however, you’ll find all you need to restore your energy. One subway stop away is Itaewon, the geographical heart of the city; you can go anywhere very quickly from there. Travel to that very diverse and culturally rich area to find food from all over the globe or simply an international mood you will find nowhere else in Seoul.

If you want to experience Korea’s much-lauded modernity in unique, comfortable surroundings, Orange Cube is your pick.

Artificial Green Roof + Deck Shipping Container Home, Costa Rica






Price: $78.000 (2019)
Location: Playa Negra, Costa Rica
Bedrooms: 2
Bathrooms: 1

2 spacious bedrooms with closets, A/C, high quality ceiling fans, and large noise-proof windows.
The bathroom features a luxurious shower with massage turbines.

There is also a good sized indoor laundry area.
Sturdy granite counter tops, built in wine racks, and an easy to clean flat-top stove give the kitchen an elegant, modern feel.





The shipping container home features a rooftop terrace ideal for sitting outside, as it is covered by UV protected, polybicarbonate laminates, and has a great view of the garden. Plants surround the property, and one of the wonderful features of this shipping container home with artificial green roof and deck, is the modern, underground irrigation system which economically distributes water evenly to all green areas.

Just a few steps up the uniquely designed winding staircase and you’ll be on the green roof deck which has artificial grass below and a durable fabric above which allows for partial sunlight to come through. This space is great for outdoor meals, family or couple time, or just as the perfect spot to read a book with a cup of coffee.


Shipping Container Homes by Steele House and Bigprototype, New York








About Steele House
About Bigprototype